Bruilof van Isaak en Rebekka in de nacht als schaduw van de Bruilof

19-11-2022

Vandaag lezen en bestuderen veel gelovigen Parasha "Chayee Sarah" (Gen 23:1 - 25:18). In dit deel van de Bijbel vraagt ​​Abraham, symbool van de Vader, aan zijn trouwe dienaar om in zijn land een vrouw te halen voor zijn zoon Isaak.

Zoals we al in eerdere posts hebben gezien, vertegenwoordigt Izak de Zoon die wordt geofferd. De dienaar vertegenwoordigt de Heilige Geest die op zoek gaat naar de wijze maagden (die in Mattheüs 25 beschreven worden), ofwel de gelovigen die zich hebben toegewijd aan hun geloof en gehoorzaamheid, om met de Zoon te trouwen. Rebbeka die Izak's vrouw wordt, vertegenwoordigt de Bruid die Yeshua bij de Opname in de hemel zal ontmoeten.

De Thora (de eerste 5 boeken van de Bijbel) zijn profetisch en verdienen het om bestudeerd te worden omdat er veel schaduwen schuilen in deze verhalen. Details stellen ons in staat om de eindtijd beter te begrijpen.

Bijvoorbeeld wanneer komt Rebbeka in het beloofde land aan en ontmoet ze Izak? In de nacht ! Dit detail is niet onbelangrijk en laat zien dat de Opname tijdens de Verdrukkingsperiode en daarvoor zal plaatsvinden!

Dit detail wordt ook herhaald in de gelijkenis van de wijzen in Mattheüs 25, waar de bruidegom 's nachts voor de bruiloft arriveert, en niet op klaarlichte dag.


Wil je meer weten, lees dan het nieuwe boek "The Great Reset van de Schepping" via https://www.emethboeken.nl/product/great-reset-schepping/