De Bruiloft van het Lam 1 - Bruidsschat en Pesach

27-08-2023

De zeven stappen in de Bruiloft van het Lam

Stap 1: de bruidsschat

In een Hebreeuwse bruiloft is het de vader die via een huwelijksmakelaar, voor zijn zoon een bruid uitkiest.

De zoon ontmoet dan de vrouw en dan kunnen ze afspreken om verder te gaan en een officiële ontmoeting tussen de twee families organiseren. Het verschil met de rest van andere culturen is dat de uitgekozen bruid de vrijheid heeft om te accepteren of niet. Een uitzondering in de wereld !

De bruidegom, zijn vader en een aantal andere getuigen komen dan bij het huis van de bruid, samen met haar familie. Soms vindt de ontmoeting bij de deuren van de stad plaats. De bruid bereid een maaltijd voor.

De vader van de bruidegom biedt tijdens deze ontmoeting een bruidsschat aan de familie van de bruid aan.

In de context van de Bruiloft van het Lam zoekt onze Hemelse Vader voor Zijn Zoon Jeshua, door de Heilige Geest, de gelovigen die samen de Bruid vormen.

De Bruidsschat die de Vader aanbiedt is niets minder dan het leven van Zijn Zoon. Hij heeft betaald voor de vloek van onze zonden.

Een bijzondere bruidsschat !

Dit is wat we met Pesach vieren. Het eerste Bijbelse feest van de 7 Bijbelse feesten. De eerste stap in de Bruiloft !

Dit huwelijk tussen de Messias en Zijn bruid, bestaande uit gelovigen, zal de duizendjarige Rijk van onze Messias en Koning zal openen. Er zal dan een Grote Reset plaatsvinden, die plaats zal maken voor gerechtigheid en vrede.

Meer lezen over dit fantastisch herstel van de wereld: ontdek het boek "The Great Reset van de Schepping" (www.eindtijdinzicht.com)


En wil je hier meer over willen horen, je bent van harte welkom bij het Loofhuttenfeest in Voorthuizen, georganiseerd door Sameach Family, waar het thema ook de Bruiloft van het Lam is! (www.sameachfamily.nl)