De Bruiloft van het Lam 2 - Heiliging en Feest van Ongezuurde Broden

01-09-2023

De zeven stappen in de Bruiloft van het Lam

Stap 2: de toezegging tot heiliging

De Hebreeuwse bruiloft heeft veel schaduwen die verwijzen naar de Bruiloft van het Lam.

Na de stap van het presenteren van de bruidsschat (zie vorige bericht) als belangrijke stap van de Ketubah (huwelijkscontract), gaat de Bruid zich heiligen (=apart zetten).

De bruid bereidt zich voor op de bruiloft door 3 taken uit te voeren:

  • Een mikvah ritueel of reinigingsritueel in stromend water
  • Het gebruiken van verschillende lichaamsoliën (zie wat ook koningin Esther heeft gedaan – Esther 2:12)
  • Het weven van kleden (inclusief de bruidsjurk) die later beoordeeld worden door de bruidegom

Niet vanuit plicht maar als antwoord op liefde van bruidegom. Vanuit een innerlijke motivatie en dankbaarheid voor het verbond.

Dan zet de bruidegom een sluier op hoofd van bruid. Op dat moment gaat de bruid gesluierd naar buiten om te laten zien dat ze niet meer beschikbaar is voor andere mannen, ze is apart gezet (heilig).

Bij de Bruiloft van het Lam, gaat de Bruid zich apart zetten door een specifieke mikvah te doen. Dit is de doop als symbool van wedergeboorte. Ook gaat ze zich bezig houden met taken voor het Koninkrijk, niet vanuit plicht maar uit dankbaarheid (de kleding die de Bruid draagt staat voor de gerechtigheden van de heiligen – Openb 19:8). Dit heiligingsproces vieren we met het feest van Ongezuurde Broden, het tweede Bijbelse feest in het Heilsplan van YHWH. De zuurdesem die dan wordt weggedaan uit het brood staat symbool voor de zonden die we weigeren.

De Bruid behoort dan tot Yeshua, de Bruidegom.

Meer weten over de diepe inhoud van de Bijbelse feesten, ontdek het boek "The Great Reset van de Schepping" (www.eindtijdinzicht.com )

Wil je meer horen over deze bijzondere Bruiloft en dit meevieren met andere gezinnen, ben je welkom bij het Loofhuttenfeest van Sameach Family in Voorthuizen (www.sameachfamily.nl) Er zijn nog kampeerplaatsen beschikbaar.