De Bruiloft van het Lam 4 - Bruiloft geschenken en Heilige Geest tijdens Shavoeot

10-09-2023

De Bruiloft van het Lam

Stap 4: de bruiloft geschenken en de Heilige Geest op Shavoeot

In een traditionele Hebreeuwse bruiloft gaf de bruidegom tijdens de ontmoeting met de familie van de bruid, naast de bruidsschat (zie eerdere posts), ook geschenken. Zo kon de bruid in de lange periode tot de bruiloft (die een jaar of langer duurde) steeds denken aan het verbond dat ze gesloten had met haar toekomstige man.

In de Bruiloft van het Lam, gaf Yeshua Zijn Bruid ook een bijzonder geschenk: de Heilige Geest. Dit gebeurt tijdens het Bijbelse feest van Shavouot (of Pinksteren). Op dit feest heeft het volk Israël ook de 10 geboden (of 10 woorden) ontvangen. De twee zijn verbonden met elkaar: de Heilige Geest is onze gids die ons helpt de Torah te begrijpen en toe te passen in ons leven.

Dit is een geschenk dat onze Bruidegom geeft aan Zijn Bruid als zegel van Zijn verbond.

Gelovigen hebben op deze manier een teken van herkenning, net als de vrouw met haar sluier toen ze uit het huis ging.

Die (Yeshua) ons ook verzegeld heeft en het onderpand van de Geest in onze harten gegeven heeft (2 Kor 1 :22)

De Heilige Geest helpt de Bruid zich te heiligen. Geen wettische houding maar een houding van dankbaarheid. Hoe? Niet door regels van mensen, kerken, overheid. Nee, door de instructies van de Bruidegom, Yeshua, die geen andere wet is dan de wet die Israël heeft ontvangen.

Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen. Want, voorwaar, Ik zeg u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet één jota of één tittel van de Wet voorbijgaan, totdat het alles geschied is. (Matt 5: 17-18)

Yeshua heeft de volle betekenis gegeven aan de wet. Als we dit vergelijken met een overtreding op de snelweg, zouden we kunnen zeggen dat Yeshua's onderwijs niet alleen is: rij geen 150 km/u want anders krijg je een boete, maar ook: rij geen 150 km/u want het is beter en veiliger voor jou en je gezin in de auto.

Meer weten over de diepe inhoud van de Bijbelse feesten, ontdek het boek "The Great Reset van de Schepping" (www.eindtijdinzicht.com)

Wil je meer horen over deze bijzondere Bruiloft en dit meevieren met andere gezinnen : www.sameachfamily.nl