De Bruiloft van het Lam 5 - De Bruid opgehaald met bazuinen

14-09-2023

De Bruiloft van het Lam

Stap 5: de Opname van de Bruid

In een traditionele Hebreeuwse bruiloft ging de bruidegom zijn bruid midden in de nacht met het geluid van de shofar halen. Zijn vrienden namen een draagstoel mee.

De bruid had meestal bruidsmeisjes om haar heen die de bruidegom moesten zien aankomen zodat ze de bruid in die nacht konden helpen voorbereiden (zie vergelijking van Matt 25).

Als de bruidegom en zijn vrienden bij de bruid aankomen en als een lamp bij het raam van het huis brandde dan was dit een teken dat de bruid naar de bruidegom verlangde.

De vrienden van de bruidegom gingen dan de bruid uitnodigen op een stoel te gaan plaatsnemen die ze konden dragen. Zo werd de bruid in de lucht gedragen tot het huis van de vader van de bruidegom.

Zo zal het ook met de Bruid van de Messias zijn. Yeshua zal met het geluid van de shofar Zijn Bruid komen ophalen met de hulp van Zijn engelen.

1 Tes 4:16-17

Want de Heere Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan.

Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn.

Als de bruid klaar is (met de brandende lamp van de Heilige Geest) wordt ze opgehaald en gaat ze de Bruidegom (Yeshua) in de wolken tegemoet tot in het huis van de Vader.

Wat een schitterend perspectief !

Yeshua haalt Zijn Bruid midden in de nacht op van uit de verdrukking. Dan zal de toorn van YHWH op aarde uitgestort worden.

En dit zal op Yom Teruah of het Bazuinenfeest, het 5de Bijbelse feest, gebeuren. Het is het enige Bijbelse feest dat tijdens een nieuwe maan (zonder licht) plaatsvindt.

Meer begrijpen over het verschil tussen verdrukking en toorn, en over de diepe betekenis van de feesten, ontdek het boek "The Great Reset van de Schepping" (www.eindtijdinzicht.com  )

Wil je meer horen over deze bijzondere Bruiloft en dit meevieren met andere gezinnen, ben je welkom bij het Loofhuttenfeest : www.sameachfamily.nl