Shana Tova, Gezegend Nieuwjaar !

09-03-2024

Zaterdag 9-3 in de avond begint het nieuwe Bijbelse jaar.

Het Bijbelse jaar begint in de maand van Pesach (Ex 12:2) en bij een nieuwe maan.

De kalender van God is niet de burgerlijke kalender die men volgt en die op 1 januari begint. Het begint ook niet bij Rosh Hashana. Dit is niet wat we in de Bijbel lezen.

De vraag is hoe we kunnen weten wanneer Pesach plaatsvindt. In de komende blogs zullen we meer leren over de kalender van Yah.

Maar vandaag lezen we welke kalender Jeshua volgde. In zijn tijd waren er twee hoofdstromingen in het Sanhedrin (de hoogste instantie bij de Joden): de Farizeeërs en de Sadduceeën. De Sadduceeën waren diegenen die de kalender bepaalden. De feesten die de Joden vierden, zoals Pesach, werden gevierd op de dagen die de Sadduceeën hadden bepaald. Yeshua en zijn discipelen hebben dezelfde kalender gevolg en Yeshua heeft deze kalender zelfs bevestigd door te serven als Lam van God terwijl de lammetjes geofferd werden in de Tempel voor de Pesach.

De kalender van de Sadduceeën was gebaseerd op de volgende principes:

-Een maand begint met de nieuwe maan: het moment dat de maan donker is. We noemen dit de conjunctie (maan, zon en aarde op een lijn). Er is geen zichtbare maansikkel.

-De eerste dag van de maand is de dag waarop de conjunctie plaatsvindt en niet de dag erna

-Een dag begint na zonsondergang

- Het jaar begint met de nieuwe maan die dichtbij de lente equinox valt met Pesach in het sterrenbeeld van de Ram (tot 21 april)

Dit jaar begint dus de eerste dag van het jaar op zaterdag 9 maart na zonsondergang.

Gezegend Nieuwjaar !

Meer weten over de kalender, kijk naar de videop op de YouTube Kanaal van Eindtijdinzicht: https://youtu.be/o5fybaWePtY